Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Video: Volvo Trucks Open Innovation Challenge

Se filmen från Hackathon och prisutdelning. Kent Eric Lång, Vehicle ICT Arena och Lars Mårtensson, Volvo Trucks berättar om tävlingen Volvo Trucks Open Innovation Challenge.

Vehicle ICT Arena drivs av Lindholmen Science Park och erbjuder en öppen miljö för innovation och kompetensförsörjning inom fordons-IT. Syftet är att bidrar till att säkra svensk konkurrenskraft inom hållbar och säker mobilitet.

– Det ska bli lika enkelt att ladda ner ny programvara i en bil som det är i en mobiltelefon. Idag arrangerar vi Volvo Trucks Open Innovation Challenge, säger Kent Eric Lång, programansvarig på Vehicle ICT Arena.

Tävlingen arrangerades 20-21 mars av Volvo Lastvagnar i samarbete med Vehicle ICT Arena. De tävlande lagen tog fram idéer till IT-tjänster för transportbranschen.

– Vi tycker att den här tävlingen är en fantastisk möjlighet. Vi ser ett behov av att utveckla nya tjänster och nya lösningar i en snabbare takt för att möte både dagens och framtidens utmaningar, säger Lars Mårtensson på Volvo Trucks.

Se filmen från Volvo Trucks Open Innovation Challenge

På filmen syns Kent Eric Lång, Vehicle ICT Arena och Lars Mårtensson, Volvo Trucks