Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Stort intresse av fordonsutveckling på Vehicle Electronics & Connected Services

Den 9-10 maj på Svenska Mässan i Göteborg arrangerades Vehicle Electronics & Connected Services (tidigare Elektronik i Fordon) för 12:e året i rad. Konferensen är en av nordens största mötesplatser för fordonsindustrin och samlade närmare 700 personer från såväl tillverkare som hela leverantörskedjan.

Den snabba utvecklingen i branschen har gjort att konferensen Elektronik i fordon, nu bytt namn till Vehicle Electronics & Connected Services – samtidigt som antalet mjukvarubolag och it-konsulter på plats blivit fler och antalet besökare har ökat från 390 personer 2016, till närmare 700, 2017. 

Vi är glada för samarbetet med Insight Events och att vårt bidrag för att utveckla evenemanget, bland annat genom ett Advisory Board, ger resultat och att evenemanget växer, säger Kent Eric Lång, program ansvarig Vehicle ICT Arena vid Lindholmen Science Park, som även var moderator dag ett tillsammans med Magda Colleado från Rise Victoria.  

Fordonsindustrin står inför ett omvälvande skifte där tekniska innovationer inte bara kommer att påverka fordonsutvecklingen men även hur vi i framtiden kommer att använda våra fordon. Konferensen varade i två dagar att belysa högaktuella ämnen som bland annat autonoma fordon, elfordon/e-mobility, framtidens transportsystem och infrastruktur, regelverk kring förarlösa fordon och nya tekniska innovationer. Konferensen arrangerades av Insight Events Sweden med Vehicle ICT Arena vid Lindholmen Science Park som samarbetspartner.

Vi är många hinder från att ha helt självkörande bilar. Kampen om vem som kommer dit först är dock hård mellan de klassiska biltillverkarna och de nya teknikbolagen – Google är referenspunkten för tidig autonom körning, säger professor Thomas Form, forskningschef på Volkswagenkoncernen, i en artikel i GP. 

Missa inte nästa års Vehicle Electronics & Connected Services, datumet är redan bokat, 12-13 april. Läs mer om det på www.vecs.se