Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Aptiv ett företag i stark tillväxt

Aptiv designar och tillverkar elektroniska system, avancerad säkerhetsteknik och integrerar hårdvaran och mjukvaran för självkörande bilar. Navigant Research publicerade sin ”Leaderboard” inom självkörande fordon i januari och där är Aptiv är rankad sjua.

Vi har ställt några frågor till Jonas Arkensved, globalt ansvarig för agila arbetssätt inom Aptiv om hur det går för Aptiv men även vad Vehicle ICT Arena kan göra för att stötta Aptiv i framtiden. 

Hur har er verksamhet utvecklats senaste 5 åren?
Jonas: - Vår verksamhet har gått från att vara ett oberoende bolag inom en global koncern till att bli en integrerad del av den globala verksamheten. Under denna perioden har vi också vuxit med ca 50% när det gäller antalet anställda ingenjörer som arbetar i Göteborg. Vi fortsätter med vårt rekryteringsarbete för att hitta ännu mer ingenjörer som kan arbeta i våra olika globala projekt. Aptiv som bolag genomgår också en transformation där vi är ett teknikbolag som arbetar med mobilitetslösningar.

- Inom Aptiv har vi i Göteborg även ett uttalat ledningsansvar på ett flertal olika områden globalt. Detta ansvar har vi fått pga hög teknisk kompetens samt gott resultat av vår projektexekvering.

Hur kan Vehicle ICT Arena (VICTA) stödja er som partner?
Jonas: - Vara en facilitator för möten mellan industri, akademi och myndigheter. Bistå och kommunicera kring möjligheter inom teknik, affärsmöjligheter och samarbeten.

Vad tycker du är nyckeln till succé för att vara en framgångsrik leverantör i framtidens fordonsindustri? 
Jonas: - Förmåga att snabbt anpassa sig för förändringar, tilltalande erbjudande (produkt och tjänster) och kompetensnivå.

Är vi tillräckligt snabba i Sverige?
Jonas: - Inom vissa områden. Men vi behöver värdera vilka områden vi behöver vara snabba inom.