Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Det globala racet mot autonoma fordon

Den 22 mars var det dags för den första Innovation Bazaar 2017 och många spännande talare var på plats. Det som ivrigt diskuterades var utvecklingen kring självkörande bilar. Många biltillverkare menar att de kommer ha självkörande bilar på marknaden inom bara några år, men i de flesta fall är det svårt att säga vad kunderbjudandet kommer att bli.
Dennis Nobelius, CEO Zenuity och Kent Erik Lång, VICTA

Möjligheten finns för både svenska biltillverkare och underleverantörer att positionera sig globalt. Frågan är om vi i det svenska klustret är redo att agera snabbt nog? 

Dennis Nobelius, CEO Zenuity, svarar att det är en stor utmaning och det är så mycket som händer i branschen just nu, men han understryker att han verkligen menar allvar.
- När stora investerare som Volvo och Autoliv går ihop kommer det att skapa en mycket stark grund för att vi i det svenska klusteret verkligen kan få det att hända, fortsätter Dennis. 

Under innovation Bazaar firades även invigningen av VICTA labbet och Kenneth Lindh, Rise Viktoria, berättade vad de kan erbjuda. 

- VICTA Lab är en öppen experiment miljö där en funktionsutvecklare kan utveckla och testa sinda ideer, berättar Kenneth. 

VICTA Lab är ett pågående projekt som möjliggör ett flexibelt upplägg. Labbet tillhandahåller simuleringsmodeller från partners för både personbilar och lastbilar, scenarier för testbanor och allmänna vägar samt  människa-maskin-gränssnitt (HMI) för Genivi och Android. 

Labbet har utvecklats gemensamt av Semcon AB, Volvo, VTI och Viktoria Swedish ICT med finansiering från både Vinnova och Västra Götalandsregionen.

Presentations material från denna första Innovation Bazaar 2017