Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen travel info

VICTA Lab – låt dig inspireras!

I applikationen CurveAdvisor får fordonet ny information från omgivningen om rekommenderad hastighet, och uppdaterar börvärdet för farthållaren utifrån denna.

Verktyg och plattformar för utveckling

Automotive Grade Android (AGA) är en programplattform med öppen källkod som gör att du kan integrera din egen Androidapplikation i ett infotainmentsystem i fordon.

Secure Gateway är ett koncept för internetprotokoll (IP) baserat i fordonets infotainmentnätverk, med en säker anslutning till fordonets säkerhetskritiska nätverk. Det gör att användaren kan installera infotainmentappar på infotaimentsystemets huvudenhet (IHU), utan att äventyra fordonssäkerheten.

Applikationer

För närvarande har vi två applikationer som visar hur labbets resurser kan användas. 

Den första är en curve advisor som inte bara använder data från omgivningen för att visa kommande hastighetsbegränsningar och kurvor, utan också sätter nya triggpunkter för att farthållaren ska anpassa fordonets hastighet efter hur situationen utvecklas. Koden för AGA appen är fritt tillgänglig att ladda ned och anpassa. 

TrustMe visar hur det egna fordonet uppfattar andra fordon i en gatukorsning i stadsmiljö. När fordon ökar farten eller ändrar sin position ändrar det egna fordonet sin hotbedömning och uppdaterar sedan infotainmentskärmen. Vid behov bromsar det egna fordonet automatiskt för att förhindra en kollision. Koden för AGA appen är fritt tillgänglig att ladda ned och anpassa.